Clubdag

De Msx Vriendenclub Mariënberg bestond in November 2014 al 20 jaar. Zolang ben ik ook al lid. Het gaat er heel gemoedelijk aan toe.
Er wordt informatie uitgewisseld en met de MSX gespeeld. Iedereen neemt zijn eigen MSX mee ( andere computers worden NIET toegelaten ) en gasten kunnen een MSX + monitor lenen van de club.

In huis zet je niet gauw twee computers klaar, zodat je b.v. Zeeslag tegen elkaar kunt spelen. Op de club regelt het bestuur dit soort dingen, dus dat is wel prettig. Denk ook  aan het rad van fortuin. In je eentje win je altijd, bij ons speel je met z’n drieën, dus dan moet je maar zien hoe ver je komt.
Je kunt iedere keer weer een leuk prijsje winnen, als je meedoet. Aan het eind van het jaar zijn er 3 prijzen te verdelen.
Dan zijn de scores van het hele jaar opgeteld en de 3 beste krijgen een mooie trofee. I

Iedere tweede zaterdag van de maand hebben we een clubdag. Elke clubdag wordt er een spelletjes competitie gespeeld. De winnaar van de afgelopen keer moet voor een spel zorgen, en hij krijgt een doosje diskettes. Tijdens de spelcompetitie krijgt iedereen 10 minuten de tijd en dan worden de punten bekeken. Het gaat niet altijd om de hoogste score. Het kan ook zijn dat iemand als achtste eindigt en toch wint. Het staat je vrij om mee te doen. Er zijn mensen die nooit meedoen, omdat ze te druk zijn of niet van spelletjes houden. Voor diegene die wel van spelletjes houden is het leuk.

Elk jaar in Februari hebben we onze veiling. Een ieder kan hier zijn of haar spullen kopen of verkopen. Dit is elk jaar weer een groot succes. Natuurlijk hoef je niet echt te wachten op de veiling om iets te verkopen, je kunt het altijd proberen tijdens een gewone clubdag. Je neemt het gewoon mee en bied het te koop aan.

November is de maand waarin we Ledenvergadering houden. Deze begint om 12 uur met een bakje koffie en iets lekkers erbij.

We hebben ons eigen clubblaadje met daarin informatie over de club en het MSX-gebeuren.

Ons clubgebouw beschikt over een keukentje, er kan dus eten en drinken besteld worden.

De leden komen overal vandaan en ze zijn van alle leeftijden. Kom eens kijken. Het adres staat onder club-informatie.

We hebben zo’n goed contact met elkaar dat we elkaar ook buiten de club om zien. Zo hebben we (met diegenen die mee wilden doen) gezellig gebarbequed en we hebben al twee keer gekegeld met elkaar. Het was een hele gezellige boel die zeker ieder jaar herhaald gaat worden.